Eens in de twee jaar wordt een Samenloop voor Hoop georganiseerd met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De bedoeling is dat verschillende teams 24 uur aaneengesloten wandelen om aandacht te vragen voor de ziekte en in het bijzonder de behoefte aan onderzoek en medicatie. Zoetermeer Vooruit heeft zich met een team van 15 personen ingeschreven: De Vooruit-lopers.

Iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel iemand die leidt aan de ziekte kanker, of die eraan is overleden. Als lokale partij hebben we niet de middelen om een dergelijk goed doel financieel te ondersteunen. We zijn dan ook altijd op zoek naar creatieve oplossingen. Meedoen aan de Samenloop en er zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan geven en sponsoren proberen te vinden past daarom goed bij ons.

Het streven van Zoetermeer Vooruit is om 5.000 euro in te zamelen. Ieder bedrag is welkom maar wie 10 euro of meer doneert krijgt een uitnodiging voor een drankje tijdens de Samenloop. Doneren kan via: deze link.

De opbrengst van SamenLoop voor Hoop besteedt KWF Kankerbestrijding aan kennisdeling, onderzoek en preventie. Zodat we samen steeds dichter bij onze droom komen: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

De Samenloop voor Hoop wordt gelopen op 22 en 23 juni op de atletiekbaan van Ilion aan de Van der Hagenstraat.