Maandagavond 24 juni jl. hadden we deel 1 van het Voorjaarsdebat. Het Voorjaarsdebat richt zich op hoe de stad zich de komende jaren ontwikkeld. Helaas moeten we flink bezuinigen en iedere fractie/politieke partij mocht daar zijn/haar visie op geven. Zoetermeer Vooruit heeft zich uitgesproken over een paar moeilijke onderwerpen.

Samenvattend komt het hier op neer:
We vinden het nieuw te bouwen zwembad, de Balijhoeve en de 6e wethouder echt van ondergeschikt belang en we willen niet tornen aan de Zoetermeerpas, Klijnsmagelden en de bibliotheek en wijkposten.
Bezuinigingen zijn nooit leuk en iedereen zal daar iets van merken. Maar bij ons hoort iedereen erbij. Jong, oud, met of zonder kleurtje, ongeacht geloofsovertuiging, geaardheid, hoog-geschoold of laag-geletterd. Met begrip voor onze jongeren, respect voor onze ouderen en aandacht voor de natuur komen wij op voor gelijke kansen voor iedereen. Voor onderwijs, voor zorg en in armoedebestrijding. Uitgaande van de mens en niet van de regeltjes. Met dat in gedachten hebben we met gezond verstand en creativiteit naar oplossingen gezocht voor de bezuinigingsuitdaging waar we momenteel voor staan. #Omdathetanderskan

Als je benieuwd bent naar wat er precies is gezegd, dan kun je via de website van de gemeente Zoetermeer (klik hier) terugkijken en luisteren. Het Voorjaarsdebat begint op 1:07 en op ongeveer 2:19 spreekt Juliette zich uit namens ons.