Zoetermeer Vooruit kijkt graag naar kansen en mogelijkheden. In dat kader heeft zij gemeend zich te moeten buigen over de ontwikkeling van en in het Burgemeester Van Tuyllpark. Een park dat we graag om willen dopen naar het:

Van Tuyll familiesportpark

Wij zien namelijk een flink aantal mogelijkheden om het Van Tuyllpark tot een groots park te maken waar iedereen graag komt en actief bezig kan zijn.

Zo zijn er al diverse sportverenigingen:

  • Zoetermeerse Honk- en Softbalvereniging Birds

  • Mixed Hockey Club Zoetermeer

  • Tennisvereniging Seghwaert

  • Atletiekvereniging ARV Ilion

  • Scouting John McCormick

En er zijn al accommodaties zoals:

  • Silverdome (multifunctionele kunstijsbaan en evenementenlocatie)

  • Binnenzwembad Het Keerpunt (met zwemschool Swim2enjoy / in de toekomst aangevuld met wellness)

  • Water Dreams Village (voormalig Dutch Water Dreams met nieuwe plannen)

  • JJ Music House (muziekcentrum, podiumcafé en oefenruimten)

Op bijgevoegde tekening hebben wij aangegeven wat onze ideeën zijn bij de verdere invulling van het Van Tuyll Familiesportpark. Zo kan de ijsbaan in de winter prima als schaatsbaan gebruikt worden maar in de zomer zou je daar lekker (en veilig) kunnen waterfietsen of kanovaren.

Op het eilandje zou een midgetgolfbaan gemaakt kunnen worden.

Ook een terreinbeheerder zou op het eilandje een plekje kunnen krijgen. De functie terreinbeheerder is nieuw in het park. Wij zien dat als iemand die toezicht houdt op wat er in het park gebeurt en waar mensen terecht kunnen met hun vragen.

Als het zwembad in het groen naast Silverdome wordt geplaatst dan zou op het veld rechts daarvan prima een picknickplek gecreëerd kunnen worden. Er is daarbij ook ruimte voor een natuurspeelplek, een speeltuin waar ook invalide kinderen kunnen spelen (rolstoeltoegankelijke speeltoestellen zijn gebaseerd op toestellen die standaard in veel speeltuinen staan zoals draaimolens, speelhuisjes, rolstoelwippen, verhoogde zandbakken en rolstoelschommels) en aan de achterkant van het terrein (tegen de Australiëweg aan) zou misschien zelfs nog een skatebaan gemaakt kunnen worden.

We zouden dan het derde deel van het groen (richting de hockeyvelden) willen gebruiken als evenemententerrein. Per slot van rekening wordt de Markt in het centrum aangepakt en zelfs te klein voor de echt grote evenementen als het Bevrijdingsfestival (ruim 15.000 bezoekers met op een gegeven moment zelfs een stop op de toegang). Het terrein sluit mooi aan op de bestaande parkeerplaats. Aan de achterkant van dat evenemententerrein (ook weer tegen de Australiëweg) zou JJ Music House plaats kunnen nemen. De huidige locatie is namelijk maar tot volgend jaar toegezegd en zij zouden graag groter willen om meer podium te kunnen bieden. Door de verhoogde ligging van de Australiëweg zou er geen (geluids)overlast voor bewoners moeten zijn. Daar komt nog bij dat er dan ook voor de artiesten van de grote evenementen een kleed- en relaxruimte is, gebruikmakend van JJ Music House.

Dit is de visie van Zoetermeer Vooruit voor het Burgemeester Van Tuyllpark.