Op 26 maart werd bekend dat het bestuur van Haga Zoetermeer aan het onderzoeken was wat de gevolgen maar vooral ook de mogelijkheden zouden zijn, als de acute geboortezorg uit Zoetermeer zal worden wegbezuinigd.

Gelukkig kwam er van zowel de gemeente raad als vanuit de inwoners zelf groot protest tegen deze plannen.  Astleigh van Emden en Rowan Eckhardt organiseerden op 7 april een serene tocht om het ziekenhuis om de afdeling Verloskunde te omarmen. De afdeling Verloskunde in Zoetermeer moet blijven!

Uiteraard liep de fractie van Zoetermeer Vooruit ook mee. Om 19:30 uur werd op de Markt bij het Stadshart verzameld. Het aantal deelnemers was overweldigend. We liepen naar het ziekenhuis en toen een rondje er omheen met het licht van de mobiele telefoons aan. Het was een indrukwekkende optocht. En het heeft succes gehad! Wat we hoopte is gebeurd.

Het HagaZiekenhuis heeft inmiddels aangegeven toch te zullen investeren in de geboortezorg in het Zoetermeerse ziekenhuis. Bestuursvoorzitter Peter van der Meer lichtte op 18 april het personeel van het Zoetermeerse ziekenhuis in. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten!