• Belangrijk voor de stad. Maar vergeet niet naar omliggende gemeenten te kijken. We kunnen niet alles (financieel haalbaar) in onze eigen stad creëren. Dat hoeft ook niet.
  • Zoetermeerse roots. We zijn wat men noemt een ‘new town’ maar dat wil niet zeggen dat we geen roots of afkomst hebben. Breek niet alles af onder het mom dat we woningen nodig hebben. Cultuurhistorische waarde is belangrijk om de eigenheid van de stad te bewaren.
  • Kleine(re) gezelschappen. Verdeel het subsidiegeld eerlijker. Geef niet alleen geld aan grote producties maar help juist de kleintjes die met al hun goede bedoelingen en leuke, creatieve ideeën het misschien financieel net niet redden maar wel in een behoefte voorzien.
  • Advies en ondersteuning. Kunst en cultuur moet niet van de grote organisaties worden. Creativiteit en inventiviteit spelen een grote rol juist bij kunst en cultuur. Geef dan ook ruimte aan kleine initiatieven en projecten en sta ze met raad en daad, advies en ondersteuning bij en waar nodig en mogelijk ook financieel.
  • Musea. Musea mogen geen bodemloze put zijn waar we als gemeente geld in blijven pompen. Als een museum onvoldoende bezoekers trekt is er blijkbaar geen interesse in dit museum vanuit de inwoners en bezoekers van de stad.