Bewegen, dat is leuk én gezond. Dat was het uitgangspunt om een sportmiddag voor de jeugd te organiseren. Veel en gevarieerd bewegen is voor kinderen en jongeren van groot belang voor de fysieke en mentale gezondheid en een goede ontwikkeling. Bij sport en bewegen denken we vaak vooral aan de fysieke effecten. Maar naast de effecten op motoriek en fysieke gezondheid, heeft bewegen nog meer voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijken positieve invloeden op het sociaal-emotionele, cognitieve en mentale vlak. Daarom heeft Zoetermeer Vooruit gemeend om op woensdagmiddag 3 mei van 14:00-16:00 uur een (gratis) sportevenement te moeten organiseren voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar.
Locatie was het grote grasveld tussen de Broekwegzijde en de Shawzijde.
Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Team Kanjers en Sportschool Da Graça . Zij hebben deze middag, kosteloos, clinics gegeven aan de kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Er zijn leuke foto’s gemaakt door Foto Konijnenburg. De foto’s zijn via de volgende link te downloaden: Sportmiddag Zoetermeer Vooruit | Zonerama.com