Een aantal leden van Zoetermeer Vooruit bracht zaterdag 16 maart een bezoek aan de Egelopvang aan de Spectrumsingel in Rokkeveen. Zij zette zich in voor de egelopvang in het kader van NLdoet, de nationale vrijwilligersactie.

Er werden twaalf wilgen geknot en van de wilgentakken werd een haag gemaakt. Daarvoor moest alles eerst op een kruiwagen geladen worden, naar voren geduwd worden en vervolgens weer uitgeladen en opgestapeld tot een haag. De wilgen staan namelijk in de wijktuin Rokkeveen maar de takkenrillen staan op het terrein van de egelopvang.

Het was een natte, winderige dag vol modder en gesjouw. “Naar de sportschool hoeven we dit weekend niet meer”, aldus Almedin Cero, één van de denktank-leden. Zoetermeer Vooruit zet zich ieder jaar weer in tijdens NL Doet. “Ieder jaar ondersteunen we een andere organisatie”, zegt fractievoorzitter Juliëtte Meurs-Troch.

“We willen onze inzet zo eerlijk mogelijk verdelen over de goede doelen die er zijn. Niet alleen tijdens NLdoet overigens maar ook daarbuiten proberen we zoveel mogelijk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid met handjes vorm te geven.”

Samen met Hans van Rhijn en raadslid Yvonne Bink-Winterkamp en vele andere vrijwilligers (25 in totaal) werd er vandaag het nodige werk verzet voor de egels en de medewerkers van de Egelopvang Zoetermeer.