Op 8 april is Marijke Tiemensma in een raadsvergadering officieel geïnstalleerd als commissielid voor Zoetermeer Vooruit. Ze is de opvolger van Tim van Putten voor wie het commissiewerk niet meer te combineren was met zijn baan.

Sinds 2011 is Marijke werkzaam bij een Zoetermeers makelaarskantoor en tijdens haar studie werkte zij bij een Zoetermeerse woningcorporatie, waardoor ze deze stad en haar inwoners goed heeft leren kennen. De problemen en mogelijkheden van de woningmarkt zijn haar bekend. Zij heeft zich aangesloten bij Zoetermeer Vooruit omdat zij het o.a. belangrijk vindt dat ook de kleine, alledaagse problemen waar Zoetermeerders tegenaan lopen gehoord worden. Bij de grotere zaken luistert Zoetermeer Vooruit goed naar de wensen en behoeften van de inwoners.

Marijke vindt het belangrijk dat inwoners van Zoetermeer gehoord worden; dat zij een mogelijkheid hebben om hun stem te laten horen over wat zij belangrijk vinden.

Marijke zal zich vooral richten binnen de Commissie Stad op de ontwikkelingen van Zoetermeer en dan met name op de schaalsprong en de verbouw en nieuwbouw van woningen.