Op de laatste zaterdag in juni trekken homo’s en lesbiennes in een feestelijke, kleurrijke stoet door een stad in Nederland. De eerste roze tocht werd gehouden halverwege de jaren zeventig uit protest tegen ongelijke rechten voor homo’s en lesbiennes. Tegenwoordig is het een vrolijke optocht waarin ze dansend op muziek trots vieren dat ze mogen zijn wie ze zijn. Het Roze is waarschijnlijk ontleend aan de roze driehoek, die homoseksuelen tijdens de Tweede Wereldoorlog als stigma in concentratiekampen moesten dragen.

Roze Zaterdag 2023 zal worden gehouden in Goes. Dat maakte Stichting Roze Zaterdagen Nederland op 19 juni 2021 bekend in Leeuwarden. Het is voor de eerste keer dat de oudste Pride van Nederland neerstrijkt in de provincie Zeeland.

Roze Zaterdag 2023 Goes
Zaterdag 17 juni 2023 is het zover: Roze Zaterdag in Goes. Roze Zaterdag is 1 groot feest voor iedereen (!) in de gehele binnenstad van Goes maar er is ook ruimte voor cultuur, informatie, geloof en sport. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken!

Voor meer informatie over de organisatie van Roze Zaterdag 2023 in Goes kun je terecht op https://www.goesisgoes.nl/rozezaterdaggoes