Eindelijk was het zover. Zoetermeer Vooruit is al jaren bezig om een extra skatepark in Zoetermeer te realiseren en op 17 april zou er eentje in Oosterheem geopend worden.
Een gloednieuwe baan die op speciaal verzoek van Jelte Petri is aangelegd. Als 9-jarig jongetje schreef hij een brief aan de burgemeester met de mededeling dat hij HEEL GRAAG een skatepark wilde. De burgemeester hoorde hem aan maar gaf hem wel een opdracht mee. “Ga proberen zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om te laten zien dat er meer kinderen zijn die een skatepark willen en dan praten we verder.”

En zo ging Jelte aan de slag. Uiteindelijk kwam hij aan 600 handtekeningen die hij tijdens een raadsvergadering aan de burgemeester overhandigde. Jelte sprak de gehele raad toe om uit te leggen hoe graag hij, en zijn vriendjes, een skatepark wilde in Oosterheem. En uiteindelijk gaf de gemeenteraad toestemming voor het bedrag en kon er gebouwd gaan worden.

Maar zo snel gaat dat uiteraard ook weer niet. Eerst moest een ontwikkelaar gevonden worden en moesten er tekeningen gemaakt worden. Samen met klasgenoten mocht hij meedenken over het ontwerp. Hij bouwde zelfs mee aan de maquette. En eindelijk, 2 jaar later, op woensdag 17 april 2024, was het zover: de officiële opening door een wethouder.
Het slechte weer gooide echter roet in het eten. Door de vele regen was de baan veel te glad geworden; de officiële opening werd geannuleerd. Wanneer deze gaat plaatsvinden is ons nog niet bekend.