Eind vorig jaar kreeg het Stadstheater een nieuwe directeur: Charles Droste. En op 4 april kwam hij kennismaken tijdens onze wekelijkse fractievergadering. We spraken met hem over waar hij vandaan komt en wat zijn plannen met het Stadstheater zijn voor de komende jaren. Hij gaf aan dat hij op de centen moet passen: er moet niet meer uitgaan dan dat er binnen komt.

Eén van zijn eerste besluiten was om het theaterrestaurant te sluiten en te kiezen voor het café in de schouwburg. De afgelopen maanden heeft hij nog scherper rondgekeken hoe het theater efficiënter met geld kan omgaan. De directeur gaf aan dat het theater “slimmer” moet gaan werken omdat op dit moment de kosten harder stijgen dan de inkomsten. Alles is duurder geworden: personeel, energie, onderhoud en zelfs het toiletpapier. Ook wil hij meer mensen naar het theater trekken en slimmer omgaan met de programmering. Dat betekent niet meer een kleine voorstelling op één dag want dan moet er toch personeel komen, de kachel moet aan en alles moet weer schoongemaakt worden en dat voor een relatief klein aantal mensen. Maar ook wil hij een aantrekkelijker programma samen (laten) stellen voor het volgende seizoen; een programma afgestemd op de inwoners van Zoetermeer met als doel dat de zalen weer vollopen. Dat zorgt voor een goede verhouding tussen kosten en opbrengsten en het is gezelliger voor de bezoekers.
Wij kijken erg uit naar de programmering voor 2024-2025. Als we het goed begrepen hebben start de kaartverkoop op 18 mei aanstaande.