Juliette Meurs-Troch

Mijn naam: Juliette Meurs-Troch. Geboren in 1962 in Den Haag en sinds 1992 woonachtig in Zoetermeer. Gelukkig getrouwd met Ronnie Meurs en met hem als bonus twee dochters gekregen en inmiddels drie kleinkinderen. Ik ben een echte dierenvriend en voorzitter van de Stichting Dierentehuis Zoetermeer. Daarnaast ben ik regiovoorzitter van regio Wilsveen van De Zonnebloem. En in november ga ik weer een weekje helpen op de vakantieboot van De Zonnebloem. Echte hobby’s behalve kamperen en relaxen heb ik niet. Ik ben graag in de weer met de verzorging van mijn vogels. Dat geeft mij rust en voldoening. Al met al kun je wel stellen dat ik een zorgzaam type ben. Ik kan slecht tegen onrecht en ben voorvechter voor gelijke kansen voor iedereen. Mijn levensmotto: doe niet interessant, wees geïnteresseerd. Maar voor een broodje kroket mag je me altijd wakker maken.

Op dit moment heb ik me volledig toegelegd op Zoetermeer Vooruit. Als oprichter en fractievoorzitter is dat zo goed als een fulltime baan. Eigenlijk is dit ook wel een soort hobby van me. Ik ben in 2016 met Zoetermeer Vooruit begonnen omdat ik in de gelukkige omstandigheid verkeer dat het mij heel goed gaat en dat wens ik anderen ook toe. Ik kom dan ook graag op voor mensen die het wat minder hebben. In dat kader vind ik het belangrijk dat de wijkrestaurants open blijven. Eigenlijk ben ik van mening dat er in iedere wijk een wijkinlooppunt moet komen. Een centrale plek waar iedereen terecht kan met vragen, met problemen, tegen eenzaamheid, om een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen, een kletspraatje te houden, een boek te lezen of een cursus of workshop te volgen. Een combinatie met een wijkrestaurant, waar tegen een redelijk bedrag een gezonde maaltijd kan worden genuttigd, lijkt me heel goed haalbaar. Daar vecht ik voor.