In zwembad De Driesprong worden verschillende warmwater therapieën gegeven, onder andere het Medisch Trainingscentrum (MTC), Sophia Revalidatie en Doing maken gebruik van het therapeutische warme water in dit zwembad. Veel van de gebruikers zijn afhankelijk van een rolstoel en de tillift in het zwembad maar de tillift van het zwembad valt regelmatig uit waardoor de mensen óf het water niet in kunnen óf (nog erger) het water niet meer uit kunnen. De rolstoelen voor gebruik in het zwembadcomplex zijn ook aan slijtage onderhevig (de remmen werken niet goed, de banden lopen langzaam leeg en de zittingen en rugleuningen scheuren) en er is slechts één kleedkamer voor invaliden terwijl er meer gehandicapten tegelijk therapie krijgen of willen sporten.

Daarom hebben we het college opgedragen:

  • Onderzoek te (laten) doen naar de gebreken van de tillift.

  • Onderzoek te doen naar de kosten van een rolstoelglijbaan en bij geringe kosten opdracht te geven deze aan te leggen.

  • De onderhoudsstatus van de rolstoelen in het zwembad te onderzoeken en waar nodig en mogelijk reparaties uit te laten voeren of vervangende rolstoelen aan te schaffen.

  • Het gesprek aan te gaan met de vrijwilligers, begeleiders en organisaties om hun wensen en ideeën te inventariseren met als doel gezamenlijk tot werkbare oplossingen te komen.