De afgelopen weken liet cabaretier Martijn Koning in het programma Jinek Live de leukste campagnefilmpjes zien van lokale politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Gister schoof hij opnieuw aan, maar dan samen met de negen grappigste, creatiefste en leukste lokale helden uit de filmpjes. Zoetermeer Vooruit was daar één van.

Afgelopen dinsdagmiddag werden we gebeld door de redactie van Jinek dat we verkozen waren tot één van de filmpjes die Eva Jinek in haar programma extra aandacht wilde geven. Als lijsttrekker mocht ik, tesamen met twee partijgenoten de uitzending bijwonen. Het lag erg voor de hand om onze campagneleider en tevens bedenker van het filmpje en één van de acteurs [Sepehr Mohammadian, nummer 4 op de lijst] mee te nemen.

Het, volgens Eva Jinek spectaculaire filmpje, van Zoetermeer Vooruit werd een aantal weken geleden ook al getoond in de uitzending. Dat was van tevoren niet aangekondigd maar een complete verrassing voor de lokale politieke partij. Gister werd behalve over het filmpje ook gesproken over het Inspiratiedocument dat de partij hanteert in plaats van een traditioneel verkiezingsprogramma. Volgens Juliette staan in een verkiezingsprogramma over het algemeen zaken die niet waargemaakt worden en haar partij vindt dat ook dat anders kan. In het inspiratiedocument staan uitgangspunten die de partij de komende vier jaar wil hanteren en naleven, zoals gelijke behandeling voor alle inwoners van Zoetermeer en een eerlijker verdeling van subsidiegelden. Maar Zoetermeer Vooruit wil ook met gezond verstand en creativiteit oplossingen zoeken voor de uitdagingen waar een grote stad als Zoetermeer tegenaan loopt. Daarbij de mening en belangen van de inwoners vooropstellend.

 

Via de site van Jinek kan je laten weten welk filmpje je het best vond. De winnaar wordt aanstaande vrijdag 2 maart bekend gemaakt tijdens de uitzending.