Nadat het onderwerp al een aantal jaar terugkomt in de gemeenteraad, vindt Zoetermeer Vooruit het nu hoog tijd voor tiny houses in Zoetermeer. De heer Van Dorp, wonend aan de Voorweg en met een flink stuk eigen grond aan diezelfde Voorweg, is het daarmee eens. Hij ziet goede mogelijkheden om zijn stuk grond aan de Voorweg 230 A en B te gebruiken voor tiny houses. Afgelopen maandagavond presenteerde hij zijn plannen aan de gemeenteraad, waar die avond het bestemmingsplan van de Voorweg werd besproken.

De heer Van Dorp ziet het al helemaal voor zich: 20 tiny houses van maximaal 50 vierkante meter, geheel zelfvoorzienend en energieneutraal. Met een gezamenlijke moestuin en de beschikbaarheid over deelauto’s van bijvoorbeeld Green Wheels. Het liefst ziet hij dat deze woningen lokaal geproduceerd zullen worden.

Zoetermeer Vooruit kan zich goed vinden in de plannen van de heer Van Dorp. Hiermee wordt voorzien in de behoefte van mensen die een duurzame manier van leven en wonen ambiëren. Yvonne Bink-Winterkamp (gemeenteraadslid Zoetermeer Vooruit) vertelt: “Ik ben al sinds 2016 met het college en de gemeenteraad in gesprek over de toegevoegde waarde van tiny houses voor de stad. Het plan van de heer Van Dorp past helemaal bij wat wij voor ogen hebben. Er heeft zich, zelfs voordat de heer Van Dorp zijn plannen bekend maakte, al een flink aantal geïnteresseerden bij ons gemeld. Voor de besluitvormende raadsvergadering van maandag 18 mei, waarin over het bestemmingsplan Voorweg zal worden gestemd, zullen wij dan ook met een motie komen om deze plannen voor tiny houses te steunen.”

#Omdathetanderskan