Wij feliciteren de sportploeg van 2019 Benelux Group Taverzo, sportvrouw 2019 Yara van Kerkhof, meest maatschappelijke sportaanbieder 2019 Basketbalvereniging Zoebas en sporttalent 2019, de 11-jarige Tom Sonneville (Zovoc) van harte met hun behaalde titel maar uiteraard alle genomineerden en de meer dan 95 sportkampioenen met hun behaalde prijzen. Zoetermeer Vooruit is trots op jullie en wil jullie bedanken voor het feit dat jullie door jullie prestaties onze mooie stad zo positief onder de aandacht brengen.

Zoetermeer Vooruit vindt sport erg belangrijk. We zijn niet alleen voor een sportgala voor en door sporters waar de succesvolle sportievelingen van de stad de volle aandacht krijgen die hen toekomt, maar sport is voor ieders gezondheid erg belangrijk. Daarom verzochten wij in juni 2018 (en in november van dat jaar nogmaals) aan het college van Burgemeester en Wethouders al om het Sportgala los te koppelen van het evenement Culinair in de zomer.

En bijna een jaar geleden vroeg de fractie van Zoetermeer Vooruit zich af in hoeverre het college van B&W actief gebruik zou gaan maken van een subsidie die minister Bruins beschikbaar stelde voor het stimuleren van lokale sportakkoorden en de uitvoering hiervan. Daarom wezen wij in maart 2019 het college op deze mogelijkheid. Met een lokaal sportakkoord zou Zoetermeer in aanmerking kunnen komen voor een uitvoeringsbudget van € 60.000 waarmee we meer sport-bevorderende activiteiten zouden kunnen ontplooien.

En gister, donderdag 13 februari 2020, was het dan zo ver. Gister was er een speciaal Sportgala, voor en door sporters. Een gezellig feest in ons mooie, bomvolle Stadstheater Zoetermeer waar sporters werden geëerd en het publiek werd vermaakt met schitterende, indrukwekkende demonstraties. En behalve dat, heeft het college gister ook een Lokaal Sportakkoord getekend met wel 50 (sport)organisaties uit de stad om er, met hulp van de subsidie van het ministerie, gezamenlijk voor te zorgen dat meer inwoners gezond gaan bewegen en sporten.

#Omdathetanderskan