Juliette Meurs-Troch,

Een 56 jarige, gelukkig getrouwde levensgenieter met liefde voor de natuur. Dol op het onverwachte en het delen van kennis. Stiefmoeder van twee mooie dochters en oma van een lief jongetje.

Ik ben geen politiek gedreven persoon. Ik werk meer vanuit passie, intuïtie en oprechte aandacht. Mijn motto is dan ook: “doe niet interessant, wees geïnteresseerd”. Als kind was ik al een praatpaal voor leeftijdsgenoten en dat heeft zich in mijn verdere leven doorontwikkeld tot mijn eigen coachpraktijk waar ik er ook ben voor mensen die even zelf niet meer weten hoe ze verder moeten.

Mijn passie voor de gemeentepolitiek is mij ingegeven door mijn omgeving. Als vrijwillig bestuurslid van de Zonnebloem zette ik mij al in voor mijn medemens en inwoners van Zoetermeer. De Zonnebloem richt zich echter op een (heel belangrijke maar toch) beperkte doelgroep. Ik voelde de behoefte om meer mensen te helpen een prettig bestaan te hebben. Als raadslid kan ik dat daadwerkelijk bereiken. Niet alleen door in de raadzaal goed op te letten waar de euro’s aan uitgegeven worden maar vooral ook door op straat te zijn en de verhalen van mensen te horen. Waar heeft u (als inwoner, ondernemer of vereniging van Zoetermeer) behoefte aan? Dat is voor mij belangrijk. Soms ben ik alleen maar een bruggenbouwer en verwijs ik door naar de juiste instantie of persoon en soms kan ik daadwerkelijk zelf iets oplossen of iets bij bijvoorbeeld een wethouder onder de aandacht brengen. De diversiteit is wat het leuk maakt. Het contact met mensen geeft me de voldoening. Gewoon, met gezond verstand op zoek gaan naar creatieve oplossingen voor de problemen waar een grote stad als Zoetermeer mee te maken heeft. Omdat het anders kan…..!