Met ingang van 15 februari aanstaande zal Jolanda van Ballegooij toetreden als commissielid namens Zoetermeer Vooruit. Zij volgt Marijke Tiemensma op die vanwege een te drukke agenda terugtreedt. Jolanda zal zich vooral richten op het onderhoud van het groen in de stad, de ontwikkeling van de Entree en het thema Energie.

Jolanda is een bekend gezicht in Zoetermeer en in de wijk Meerzicht in het bijzonder. “Ik vind een schone en veilige woonomgeving erg belangrijk en wil mij daar graag voor inzetten waardoor ik vaak in de wijk te vinden ben, zowel met Wijk en Agent Samen (WAS-team) als met een prikstok. Want alleen samen is er iets aan het zwerfafval te doen. Ik vind het ook belangrijk om goed naar andere mensen te luisteren en samen naar duurzame, goede oplossingen te kunnen zoeken zodat je er ook echt iets aan probeert te doen.” We hebben Jolanda leren kennen als een zeer betrokken persoon en zijn dan ook blij dat zij de rol van commissielid over heeft willen nemen van Marijke Tiemensma, die het gevoel heeft zich door andere drukke werkzaamheden niet voor de volle 100% in te kunnen zetten voor de stad. Marijke blijft wel, zij het op de achtergrond, betrokken bij Zoetermeer Vooruit. Als makelaar is haar kennis van de woningbouw en huizen van grote waarde met de uitbreiding van de 10.000 woningen waar in Zoetermeer aan wordt gewerkt.

Fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch: “Wij danken Marijke voor haar inzet in de commissie Stad en wensen Jolanda er heel veel plezier. We vinden in Jolanda een dame met een groot netwerk en veel kennis en inzicht in wat er speelt in verschillende wijken van de stad. We hebben er als Zoetermeer Vooruit dan ook alle vertrouwen in dat Jolanda zich zal ontwikkelen tot een volwaardig gesprekspartner en vertegenwoordiger in de gemeenteraad.“

Wil je nader kennismaken met Jolanda? Zij stelt zichzelf voor in dit filmpje: Jolanda