• Verenigingen zouden, meer dan nu vaak het geval, hun eigen broek op moeten houden. Ondersteuning door de gemeente zou beperkt moeten worden tot voorlichting en advies op zowel financieel als marketingtechnisch gebied en ledenwerving,
  • Betaalbaar en bereikbaar. Sport en recreatie zou voor iedereen moeten zijn. Voor mensen met een kleine beurs, voor mensen met een beperking, voor kinderen, jongeren en ouderen.
  • Accommodaties moeten goed en veilig zijn. De gemeente moet de panden in haar bezit goed onderhouden.
  • Evenementen. Kleine evenementen kunnen prima op of rond het Dobbe-eiland plaatsvinden of op de Markt. Zolang de omwonenden er maar niet al te veel last van hebben. Grote evenementen zouden op een andere locatie in de stad gehouden kunnen worden, zoals in het Burgemeester Van Tuyllpark. Dit ligt wat meer buiten het centrum, is goed bereikbaar (zeker als daar een stop van de Randstadrail is) en er zijn eventueel voldoende parkeerplaatsen.
  • Combinatiefunctionarissen. Om schoolgaande kinderen zoveel mogelijk bekend te maken met de verschillende sporten die we in de stad hebben, vinden we het belangrijk dat de combinatiefunctionarissen naar de scholen gaan om de kinderen de sporten ook daadwerkelijk te laten ervaren. Laat de combinatiefunctionarissen ook de wijk intrekken om de “hangjongeren” positief te motiveren voor sportactiviteiten.
  • Zwembad De Driesprong. De Driesprong is een belangrijk zwembad waar mensen vanuit de hele regio naartoe komen. De Driesprong is namelijk in de regio het enige warmwater-bad waar therapieën worden gegeven. Het onderhoud is echter slecht te noemen. Er zijn kapotte en te weinig rolstoelen om je in het zwembad te begeven, de rolstoellift is vaak kapot en er ontbreken kleedkamers voor mindervaliden. Dit moet snel op orde gemaakt worden.
  • De Silverdome moet een schaatshal zijn en geen evenementenhal. Er worden te vaak grote muziekfeesten in Silverdome gegeven waardoor de ijsverenigingen en de curlingvereniging geen gebruik kunnen maken van het ijs. Dit is nooit de bedoeling geweest en daar moet iets tegen gedaan worden.
  • Dutch Water Dreams. Er is voor miljoenen geïnvesteerd in een wildwaterbaan in het Burgemeester Van Tuyllpark. De wildwatervaarders en de kanobond willen graag dat de baan weer opengesteld wordt maar de baan is verkocht en niet meer in eigendom van de gemeente. De gemeente zou er bij de eigenaar wel op aan moeten dringen om de wildwaterbaan en het erbij horende complex zo snel mogelijk weer open te stellen.
  • Zwembad Het Keerpunt. Dit zwembad is enkele jaren geleden verkocht door de gemeente. Sindsdien staat het grotendeels leeg. Het raakt behoorlijk in verval. De gemeente zou er bij de ondernemer op aan moeten dringen te starten met de verbouwing tot welnesscentrum of het weer terug te verkopen aan de gemeente zodat we weer een recreatief binnen- en buitenbad hebben.
  • Zwemwater  in Zoetermeer. Als Het Keerpunt niet terug gekocht kan worden, zou de gemeente creatief op zoek moeten naar een andere manier voor een recreatief (binnen- en buiten)zwembad. Initiatieven van ondernemers zijn wat ons betreft welkom. Anders is wellicht het voormalig DSO-terrein een optie?