Met wederom een klein gezelschap (Yvonne Bink-Winterkamp, Juliette Meurs-Troch en Larissa Nivillac) hadden we een afspraak met Johan Roest, buurtpastor bij Halte 2717. Halte 2717 – Huis van Zorg en Zin is een oecumenisch initiatief van verschillende kerken in Buytenwegh om de sociale samenhang in deze wijk te versterken. Halte 2717 wil een pleisterplaats zijn voor de wijk, waar mensen van harte welkom zijn voor stilte, gesprek en ontmoeting, waar een ieder met zijn vragen en problemen terecht kan en een luisterend oor vindt. Halte 2717 werkt nauw samen met andere maatschappelijke organisaties in Buytenwegh.

De kern van het werk van Halte 2717 is het verzorgen van inloopactiviteiten in ‘Ons Honk’ op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur. Buurtbewoners zijn dan van harte welkom voor een kopje koffie of thee en een goed gesprek.

Toen wij er aan kwamen zaten er ook al zo’n 6 mensen, op gepaste afstand, gezellig te kletsen met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. We werden allervriendelijkst ontvangen door buurtpastor Johan Roest en iemand namens het bestuur. We spraken over hoe Halte 2717 ooit begonnen is in 2015 in buurthuis Bus 63 en hoe ze uiteindelijk terecht gekomen zijn op de locatie waar ze nu zitten. Maar we spraken vooral over al het goede werk dat ze verrichten en de barrières waar ze tegenaan lopen. Over de behoeften van de bewoners in de wijk Buytenwegh. Over hun zorgen met betrekking tot het vocht in veel woningen, de overlast en de soms onbegrijpelijke volharding aan onlogische regeltjes door verschillende partijen, waar de inwoners tegenaan lopen of aan gehouden worden. Om 12 uur werden we blij verrast met een heerlijk kopje soep gemaakt door een vrijwilligster. Al met al was het een fijn, openhartig gesprek en we raden iedereen in Buytenwegh aan om er eens binnen te lopen en gewoon een kopje koffie of thee te drinken. Er zijn geen verplichtingen, alleen maar fijne gesprekken en indien nodig een luisterend oor.