Budoschool Kai Sei bestaat sinds 2000 en geeft lessen karate, judo en kickboksen voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen. Waarom juist budosporten beoefenen bij Budoschool Kai Sei? Omdat het aanbod van karate-do, wedstrijdkarate tot op topsport niveau voor het kumite, judo, wedstrijd judo, jiu-jitsu, kickboksen en wedstrijdkickboksen Kai Sei uniek maakt in de regio’s Haaglanden en het Groen Hart.
Deze uniekheid wordt nog duidelijker door het inclusief (beperking) judo en karate aanbod i.c.m. begeleiding.

Stichting “Kai Sei No Limits” heeft als doelstelling het verbreiden en overdragen van kennis van het Budo en overige krijgskunsten aan mensen met een beperking en/of stoornis, de zogeheten Parasporters, Inclusief sporters en G-sporters.

De sportscholen zijn gelukkig weer open dus we konden (uiteraard weer in klein gezelschap) op bezoek bij Budoschool Kai Sei in hun nieuwe verblijf De Limiet in het Buytenpark. We (Hans van Rhijn, Jolanda van Ballegooij, Jacqueline van Brummelen en Juliette Meurs-Troch) werden uiterst hartelijk ontvangen door Alex Janssen en zijn vrouw Madelon. In 2017 waren we als eens op bezoek geweest in de Driemanspolder. Daar had de Budoschool opzich al een mooie ruimte maar het staat in schril contrast met de ruimte die ze nu hebben. Een grote, mooie hal, sfeervol ingericht met zelfs een antieke gong. Alex heeft nog wel wat wensen wat de aankleding betreft, maar we zijn er van overtuigd dat dat met de tijd goed gaat komen. We mochten een beetje meedoen met de para-karate club. Een groep enthousiaste kinderen in de leeftijd van 16-19 jaar die na school naar de Budoschool komen en daar wat ontspannen aan de keukentafel, soms wat huiswerk of spelletjes doen en zich dan gaan omkleden om te trainen. En wij mochten dus meedoen. Dat was leuk en best nog inspannend. Mooi om te zien dat er een methode was ingevoerd die de kinderen allerlei technieken aanleert. Hand-oog coördinatie, rekenen, evenwicht, tegelijk ook aan de conditie werkt en dat op een leuke speelse manier. Als klap op de vuurpijl kregen we nog een demonstratie Katas van Nederlands parakarate kampioene Elise Reedijk. Een 19-jarige dame die is uitgenodigd voor een karate-cultuur reis in China volgend jaar. Ons gezellige uurtje sloten we af met een groepsfoto en wederzijdse dankbetuigingen. De kinderen gingen nog door met hun training waarna ze nog gezamenlijk warm zouden eten (aardappelblokjes, doperwten met peentjes en een rundervink). Enkele enthousiastelingen zoals Elise zouden dan nog een avondtraining doen en anderen zouden daarna huiswaarts keren. Al met al een indrukwekkende, sportieve, liefdevolle begeleiding bij een Budoschool die verder gaat dan alleen sportles geven.