Om duidelijkheid te scheppen in de gehele vuurwerkdiscussie die op dit moment door de stad waart, en het risico op valse voorlichting en verkeerde aannames, vinden we het belangrijk om ons standpunt duidelijk te maken.

Zoetermeer Vooruit is NIET tegen vuurwerk. En dus ook niet voor een algeheel vuurwerkverbod. Wat we belangrijk vinden is dat iedereen een leuk feest kan vieren met oud-en-nieuw en daar hoort naar onze mening mooi vuurwerk bij.

Wat we NIET bij oud-en-nieuw vinden passen, en waar we het grootste probleem mee hebben, is dat er mensen zijn die vuurwerk inzetten als wapen. Mensen die vuurwerk bewust naar andere mensen of dieren gooien, die vuurwerk gebruiken om spullen te vernielen of hulpverleners mee te belagen. Dat soort gedrag mag wat ons betreft heel hard bestraft worden. Als hulpverleners niet de benodigde hulp kunnen verlenen omdat er gericht vuurwerk op hen wordt afgevuurd….. dat is echt de limit.

Dus, laten we hopen dat er harder opgetreden mag worden tegen het verkeerd gebruik van vuurwerk. Het lijkt erop dat dit voornamelijk met illegaal vuurwerk wordt gedaan, dus laten we hopen dat er betere controle op uitgevoerd kan worden. Hoe? Dat weten wij ook niet. Wij zijn ‘maar’ een politieke partij. Maar dit is ons standpunt en we zullen alles doen, wat binnen onze mogelijkheden ligt, om dit gerealiseerd te krijgen. En als u een idee heeft, laat het ons weten, zodat we samen kunnen genieten van het feest dat de viering van oud-en-nieuw moet zijn. Zodat we met onze kinderen en kleinkinderen gezellig op straat wat vuurwerk af kunnen steken en kunnen genieten van al het moois dat te zien is. Dat we onze buren een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen en de saamhorigheid vergroot wordt. Dat is waar Zoetermeer Vooruit voor staat.

#Omdathetanderskan