In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen stellen we één voor één onze kandidaten voor. Vandaag is de eer aan Yvonne Bink-Winterkamp de nummer 2 op onze lijst.
 
Mijn naam is Yvonne. Ik heb mij de afgelopen vier jaar al als gemeenteraadslid in kunnen zetten voor de stad. Het is voor mij belangrijk om te luisteren naar de inwoners, te denken in mogelijkheden en om iedereen mee te laten doen. Ik ben daarom blij dat ik al veel inwoners heb kunnen ontmoeten bij bewonersbijeenkomsten.
 
Om de stad nog mooier te maken heb ik mij onder andere ingezet voor de realisatie van rolstoeltoegankelijke picknickbanken en het Tiny Forest. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos en zorgt voor verbinding tussen kinderen, jongeren en ouderen.
 
Als gemeenteraadslid en als inwoner van Zoetermeer, vind ik het belangrijk dat de stad groen blijft, of zelfs nog groener wordt. Natuurlijk moeten er woningen gebouwd worden, maar ik vind dat dit niet ten koste van het groen mag gaan. Naast de woningen voor de doelgroepen zoals starters, empty nesters, gezinnen en gehandicapten, zijn er ook woningen nodig voor jonge senioren. De doorstroming is belangrijk, we moeten bouwen naar behoefte. Laten we ook kijken naar alternatieve woonvormen en naar alternatieven voor het groen, denk aan daktuinen en gevelbeplanting #omdathetanderskan. Zeker in de toekomstige wijk Entree moet daar ruimte voor zijn. Ik wil mijn betrokkenheid tonen door op bewonersavonden goed te luisteren naar de belangen van inwoners en deze om te zetten in daden. Zo geef ik jullie als inwoners een stem.
 
Naast gemeenteraadslid, ben ik ook lid van het presidium. Hierdoor ben ik regelmatig voorzitter in de raadscommissie om deze goed te laten verlopen. Ik heb een bestuursfunctie bij Jong Perspectief en bij de SkiClub Zoetermeer e.o. en ben ik voor het ILOZ ambassadeur van Vrede. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen praktijk, Bij Bink mediation, en ben ik actief in buurtbemiddeling. Kortom, ik geniet van het werk dat ik doe en ben trots op ‘mijn’ stad Zoetermeer en haar inwoners.
 
Ik woon in De Leyens vlakbij de Noord-Aa. Ik ga er in mijn vrije tijd graag op uit en vind het ook heerlijk om thuis te zijn. Dan geniet ik van mijn tuin. Samen met mijn man trek ik er graag op uit met ons kampeerbusje.