In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen stellen we één voor één onze kandidaten voor. Vandaag is de eer aan Jolanda van Ballegooij de nummer 5 op onze lijst.
 
Wie ben ik?
Mijn naam is Jolanda van Ballegooij ik ben geboren in 1959 in Den Haag. In 1973 met mijn ouders naar Zoetermeer verhuisd en ik ga hier niet meer weg!
 
Ik ben geen onbekende in de wijk Meerzicht, omdat ik daar jaren post heb bezorgd.
Verder ben ik een actieve Zapper(zwerfafvalprikker) dus vaker in de wijk te vinden met een prikstok en een emmer of vuilniszak.
 
Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat als ik iets veranderd wil hebben, je er ook voor moet gaan. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in de Zoetermeerse politiek. Na een cursus politiek actief in het gemeentehuis besloot ik mij aan te sluiten bij Zoetermeer Vooruit; deze partij sprak mij het meest aan.
 
Zoetermeer Vooruit staat voor een schone en veilige woonomgeving voor iedereen en alleen samen kunnen we daar voor zorgen.
 
Wij kunnen ook alleen maar gezamenlijk de veiligheid monitoren en daar dan zo nodig actie op ondernemen. Denk daarbij vooral niet te groot, gewoon een kapotte lantaarnpaal kun je al melden in de gemeenteapp. De gemeente komt dan in actie om dit te repareren zodat we weer “verlicht” door de straat kunnen lopen en daardoor weer goed zichtbaar zijn. U kunt zich ook aansluiten bij een plaatselijk WAS-team (dit staat voor Wijk en Agent Samen). Zij kunnen altijd meer ogen en oren in de wijk gebruiken.
Of ga eens met een groepje een middagje vuil prikken. Dit is sowieso erg gezellig en het komt ook de woonomgeving ten goede.
 
Samen gaan we voor een schoon en veilig Zoetermeer.
 
U kunt mij altijd aanspreken en ik zal ook echt naar u luisteren, maar kan u misschien niet altijd helpen. Ik zal het zeker wel proberen en maak hier dan ook graag tijd voor vrij, anders wijs ik u door naar de juiste personen.
Ik hoop u snel ergens in de stad te ontmoeten.
Jolanda