Zaterdag 16 oktober werd de allereerste Zoetermeer Vooruit vossenjacht georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De vossenjacht werd gehouden in het Westerpark en de start was op de parkeerplaats achter de bowling. Vanaf 10 uur konden de kinderen daar hun naamkaartje en een stempelkaart ophalen.

In totaal deden 25 kinderen mee. In het Westerpark was een route uitgezet en langs de route stonden 8 vossen die te herkennen waren aan blauw/gele kleding. Iedere vos had een vraag en als die goed was beantwoord kregen de kinderen een stempel op hun kaart. Met 8 stempels kwamen ze weer bij het beginpunt waar ze hun 9e stempel kregen en een pakje drinken.

Daar stond ook een groot rad-van-Vooruit. De kinderen mochten aan het rad draaien en kregen, afhankelijk van waar het rad op stopte, een klein of iets groter prijsje. Zo gingen alle kinderen met een prijsje en pakje limonade uiteindelijk weer huiswaarts. Het weer was goed en een enkeling was zo enthousiast geworden dat ze nog een rondje Westerpark gingen lopen. Al met al een geslaagd eerste evenement dat wat Zoetermeer Vooruit betreft, zeker voor herhaling vatbaar is.