Op donderdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Om 19.30 uur vertrekt een stille tocht vanaf de Nicolaaskerk aan Dorpsstraat 24.

Op deze dag herdenken we alle burgers en militairen die in Nederland, of op andere plekken ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesmissies.

Stille tocht
De trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap lopen voorop, gevolgd door de scoutinggroep John McCormick. Zij dragen alle kransen en bloemstukken en worden gevolgd door burgemeester Michel Bezuijen en leden van het Contact Oud Mariniers. Iedereen kan aansluiten in deze stoet.

Oorlogsmonument Wilhelminapark
Na aankomst van de stoet bij het monument, volgen om 20.00 uur 2 minuten stilte. Vervolgens worden de kransen en bloemen gelegd en houdt burgemeester Bezuijen een toespraak. Aansluitend leest een leerling van IKC De Springplank een gedicht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor. Voor de inwoners die hier graag bij aanwezig zijn, is er een tribune tegenover het monument aan de Julianalaan geplaatst. Afhankelijk van het weer vliegt een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) over het Wilhelminapark. Een van de vliegtuigen brengt een saluut, als eerbetoon aan de gevallenen en omgekomen vliegers.

Vlag halfstok
Op 4 mei kunt u ter gelegenheid van de Dodenherdenking de hele dag de Nederlandse vlag halfstok hangen. Bij het Stadhuis en het oorlogsmonument in het Wilhelminapark hangt op 4 mei vanaf 18.00 uur de Nederlandse vlag halfstok. Bij de Oude Kerk hangt de Nederlandse- en Amerikaanse vlag halfstok.