Evenals vorig jaar kunnen alle Zoetermeerders op 5 mei weer genieten van een Bevrijdingsfestival op de Markt. Van 14.00 tot 23.30 uur wordt aandacht geschonken aan het leven in vrijheid.
Om 14.45 uur zal burgemeester Michel Bezuijen, in aanwezigheid van Vida Niazian – onze Ambassadeur van de Vrijheid – het vrijheidsvuur ontsteken op de Markt. Atletiek- en Recreatie Vereniging (ARV) Ilion zal in de nacht van 4 op 5 mei het vuur ophalen in Wageningen. Met het ontsteken van het vuur gaat het Bevrijdingsfestival Zoetermeer van start. Het middagprogramma is vooral gericht op de kleine Zoetermeerdertjes en in de avond kunnen volwassenen hun hart ophalen aan diverse topartiesten. Dat het een feest wordt staat vast.
Natuurlijk wordt ruimschoots aandacht besteed aan de essentie van Bevrijdingsdag: namelijk het leven in vrijheid. Diverse personen komen middels videoclips aan het woord om te vertellen hoe zij vrijheid ervaren. Zo is er een Vrijheidswand waarop een vrijheidsslogan geschreven kan worden, tekeningen kunnen worden geplakt of korte verhaaltjes en/of een gedichtjes geplaatst kunnen worden. Kortom er zijn veel mogelijkheden om het begrip Vrijheid te beschrijven.
De gemeente heeft besloten dat de droneshow niet kan doorgaan in verband met de broedtijd van de slechtvalk die zijn nest heeft gemaakt in de oude Stadhuistoren.
Meer informatie over het Bevrijdingsfestival is te vinden op www.bevrijdingsfestivalzoetermeer.com