Kandidatenlijst

Zoetermeer Vooruit maakt kandidatenlijst bekend

In oktober vorig jaar werd Juliette Meurs-Troch, oprichtster van Zoetermeer Vooruit, al tot lijsttrekker gekozen. Het is geen verrassing dat het tweede raadslid van Zoetermeer Vooruit, Yvonne Bink-Winterkamp, als nummer 2 op de kandidatenlijst staat.
Juliette Meurs-Troch: “Yvonne en ik hebben de inwoners van Zoetermeer de afgelopen periode laten kennismaken met Zoetermeer Vooruit. Iedere woensdag en vrijdag is Zoetermeer Vooruit on Tour om ideeën op te halen, problemen te bespreken, gezellige gesprekjes te voeren en inspiratie op te doen. Ik ben trots op de variatie die we in onze kandidatenlijst hebben kunnen realiseren. Vol goede moed gaan we met elkaar de verkiezingen in. Met zo’n grote groep enthousiaste en vooral bij Zoetermeer betrokken mensen kan het haast niet anders dan dat we grof gaan uitbreiden. Het gaat ons niet om het winnen maar het gaat erom dat je een grotere invloed hebt als je met meer mensen in de raad vertegenwoordigd bent. Daar gaan we voor. Omdat het anders kan!”
De complete kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 ziet er als volgt uit:
1. Juliette Meurs-Troch
2. Yvonne Bink-Winterkamp
3. Tim van Putten
4. Sepehr Mohammadian
5. John van der Velden
6. Hans van Rhijn
7. Marijke Tiemensma
8. Ruben Huijser
9. Ingrid van Jole
10. Sonja Bleumer-Langhorst
11. Hans Bleumer
12. Jolanda van Ballegooy-De Juncker
13. Don Braad
14. Ronnie Meurs
Op de foto ontbreekt John van der Velden
maar staat wel de penningmeester en bestuurslid Andries Bink.

Samen staan wij voor Betrokken (meer buiten op straat dan in de raadzaal) , Betrouwbaar (we doen wat we zeggen en uw mening telt) en Benaderbaar (spreek ons gerust aan, bel of mail ons). We zijn er voor u!
Zoetermeer Vooruit wil met begrip voor de jeugd, respect voor de ouderen en aandacht voor de natuur opkomen voor gelijke kansen voor iedereen. Voor onderwijs, voor zorg en in armoedebestrijding. Daarbij uitgaande van de mens en niet van de regeltjes.
Met gezond verstand en creativiteit oplossingen zoeken voor de uitdagingen waar we in een grote stad als Zoetermeer tegenaan lopen. Daarbij de mening en belangen van de inwoners vooropstellend.
“Zoetermeer Vooruit komt op voor de lokale belangen, niet alleen de grote dingen, maar juist ook de vele kleine, waarbij we mensen niet beoordelen op hun afkomst, maar op hun toekomst. Wij zijn volksvertegenwoordigers. Alle Zoetermeerders mogen er vanuit gaan dat we voor hun belangen op zullen komen. En nee, ook wij kunnen niet ieders wensen vervullen maar we zetten ons met hart en ziel in tegen onrecht en vóór gezond verstand. Wij zijn geen partij van “politieke dieren” maar mensen die met beide benen, hart en ziel in de Zoetermeerse samenleving staan.” licht Juliette vol overtuiging nog toe.
Zoetermeer Vooruit heeft geen partijprogramma maar werkt met een inspiratiedocument dat de komende periode door de stad verspreid zal worden. De standpunten kunt u hier op onze website vinden en op onze facebookpagina.